Volkswagen kao zaštitu od krađe u SAD reklamira manuelni mjenjač (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Volkswagen kao zaštitu od krađe u SAD reklamira manuelni mjenjač (VIDEO)

Poznato je da amerikanici uglavnom voze automobile sa automatskim mjenjačem, pa je za mnoge - uključujući i lopove, "manuelac" nerješiva enigma.

Nije rijetkost da lopovi u SAD odustanu od krađe automobila kada ustanove da je opremljen manuelnim mjenjačem - jer, jednostavno, i ako uspiju da provale u vozilo, ne bi umjeli da ga odvezu.

Ovu činjenicu iskoristilo je marketinško odjeljenje Volkswagena da napravi efektnu reklamu za model Jetta GLI sa manuelnim mjenjačem. Kratki video prikazuje dva prijatelja koji se voze ulicama nekog od američkih gradova.

Nakon što je vozač parkirao auto i izašao ne zaključavši ga, suvozač ga iznenađeno pita: "Zar nećeš da zaključaš auto?" Vozač na to samouvjereno odgovara da nema potrebe jer vozilo ima manuelni mjenjač.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.