Argentina : U pucnjavi lokalni zvaničnik ubijen, poslanik ranjen
Foto: Ilustracija

Argentina : U pucnjavi lokalni zvaničnik ubijen, poslanik ranjen

Argentinski poslanik vladajuće koalicije Ektor Olivarez teško je ranjen danas u pucnjavi ispred parlamenta u Buenos Ajresu, dok je funkcioner koji je bio s njim ubijen.

"Obojica su izrešetana, u pitanju je namjerni čin", rekao je poslanik Hoze Kano argentinskim medijima.

Lokalni funkcioner Marselo Jadon (58) je ubijen, dok je Olivarez (61) teško ranjen i prebačen u bolnicu.

Napad se dogodio oko 7 sati po lokalnom vremenu kad su naoružani napadači iz automobila pucali na zvaničnike koji su krenuli na posao.

U medijima kruže priče da je u pitanju mafijački napad. Navodi se da Olivarez radi na nacrtu zakona protiv huligana u cilju iskorjenjivanja nasilja u svijetu fudbala gdje mnogi klubovi imaju navijače mafijaškog porijekla., prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.