Crna Gora čvrsto opredijeljena da bude punopravan član porodice evropskih naroda
Milo Đukanović

Đukanović uputio čestitku Tusku povodom 9. maja - Dana Evrope

Crna Gora čvrsto opredijeljena da bude punopravan član porodice evropskih naroda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za dalji napredak Evropske unije i njenih građana.

„Današnji praznik, prilika je za podsjećanje na antifašističke tekovine, koje su kroz pomirenje i međusobno povezivanje proklamovane Šumanovom deklaracijom, utkane u čvrste temelje današnje Evrope, u čemu je i Crna Gora imala svoju ulogu i doprinos, kojima se ponosi", kazao je Đukanović.

On je istakao da su stabilnost, kultura očuvanja i proklamovanja savremenih demokratskih vrijednosti i standarda, odlike Evropske unije, na kojima počiva mir i stalan razvoj evropskog kontinenta.

"Uvjeren sam da će na tim postulatima, biti nastavljena politika proširenja Evropske unije, te da će uz znanje, iskustvo i vještine, koje se u partnerskom odnosu kontinuirano prenose i na naš Region, biti dodatno učvršćena konkurentna uloga ukupne evropske politike na globalnom planu", istakao je predsjednik Crne Gore.

On je iskazao čvrstu opredijeljenost Crne Gore da postane punopravan član porodice evropskih naroda.

"Naš optimizam, nakon dugogodišnjih reformskih zahvata, postaje sve izglednija realnost, jer smo država koja je najviše napredovala u pristupnim pregovorima, sa samo jednim neotvorenim pregovaračkim poglavljem i četiri privremeno zatvorena. Uz našu istinsku posvećenost poboljšanju kvaliteta života naših građana i ispunjavanju obaveza predviđenih evropskom agendom, računamo i na Vašu, prijateljsku podršku, uvjereni da će današnji lideri Evropske unije, prateći viziju njenih osnivača, kao i do sada, nastaviti sa daljim ujedinjenjem kontinenta i širenjem univerzalnih evropskih vrijednosti", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.