Koncert Ratimira Martinovića i Gordane Josifove Nedelkovske u Luštici Bay
Ilustracija, foto: Veri Veroza

Kotorska koncertna sezona u hotelu Čedi

Koncert Ratimira Martinovića i Gordane Josifove Nedelkovske u Luštici Bay

Kotorska koncertna sezona, po prvi put, prirediće koncert van Kotora – u hotelu Čedi Luštica Bay, u utorak, 14. maja u 20 časova na koncertu pod nazivom „Kotorska koncertna sezona stiže u Lušticu Bay“.

Pažljivo odabranim programom za klavir i obou, izvođenjem djela Baha, Šumana, Mokranjca i Verousta publici će se predstaviti pijanista Ratimir Martinović i oboistkinja Gordana Josifova Nedelkovska.

Martinović, inače direktor Međunarodnog umjetničkog festivala KotorArt zadovoljan je zbog nastavka saradnje sa Lušticom Bay.

„Luštica Bay je tradicionalni partner ne samo našeg festivala, već i drugih vrijednih umjetničkih događaja u zemlji. Luštica ne predstavlja samo najveću investiciju u turizmu u državi već možda i njeno najljepše obećanje. Vrhunska umjetnost takvoj je viziji prirodan partner. Kao pijanisti, svirati u Luštici Bay, na neki se način muzički uzidati u taj najmlađi crnogorski grad u nastajanju, predstavlja interesantnu inspiraciju i vjerujem da ćemo je Gordana i ja uspjeti ozvučiti kroz raznolik i višeslojan program koji smo pripremili. Kao čovjeku, važni su mi ljudi, a bez njih ni najstariji ni najveći gradovi ne postoje. Ljudima koji vrijedno i predano rade u Luštici bay dugujem zahvalnost za iskustva komunikacije i kreacije kroz koje preplićemo umjetnost, ljepotu i neizrecivi, viši smisao onoga što je "Život kakav bi trebalo da bude" – rekao je Martinović.

Saradnja Luštice Bay i KotorArta počela je prije nekoliko godina, partnerstvom kroz koje su u novom gradu na Jadranu održani prvi umjetnički programi koji su utemeljili praksu organizacije kulturnih događaja u Luštici Bay čime se ovaj novi centar života pozicionirao i kao kulturna scena, odnosno destinacija vrhunskih umjetničkih manifestacija.

Publici u Crnoj Gori ovogodišnje izdanje KotorArta obezbijediće vrhunske programe renomiranih umjetnika iz Švedske, Mađarske, Hrvatske, Austrije i Kine, a poseban gost  Festivala će biti otac menadžmenta Isak Adižes, koji će 16. jula održati predavanje iz svijeta biznisa, na temu „Tajne uspjeha: Moderne kompanije i liderstvo“.

Kotorska koncertna sezona je jedna od rijetkih kontinuiranih muzičkih sezona u Crnoj Gori i ove godine se održava četvrti put, saopštili su organizatori. Organizuje se zahvaljujući saradnji Međunarodnog festivala KotorArt i škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora. Kroz mnogobrojne koncertne i master class radionice pruža đacima, profesorima i publici priliku da slušaju i uče od najvećih svjetskih imena klasične muzike a školi da tokom zimskog perioda, bude centar kulturnih dešavanja i mjesto razvoja ideja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.