Predmet
Ilustracija

Ukupno uhapšena 22 lica dok se za dva lica traga

Predmet "Klap": Uhapšeno još 6 osoba zbog utaje poreza

Službenici Uprave policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su danas, u nastavku aktivnosti u predmetu „Klap“, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišili slobode još šest lica (T.M, J.V, P.R, E.K, Ž.M. i M.Ć), dok je jedno lice u bjekstvu (Ž.F) i za njim je raspisana potraga.

Ova lica su osumnjičena da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su T.M, J.V, E.K, Ž.F i Ž.V, po nalogu organizatora organizovane kriminalne grupe (Ivana Vukovića, Dragoslava Lakića ili Radomira Karadžića) osnovali preduzeća na svoja imena, koja je ova organizovana kriminalna grupa koristila kako bi sprovela kriminalne aktivnosti.", saopšteno je iz policije.

 P.R. je, kako se sumnja, za izvjesnu svotu novca, postavljen od strane organizatora ove OKG za osnivača i izvršnog direktora prilikom pokretanja stečajnih postupaka u više preduzeća ove OKG.

Pri pokretanju stečajnih postupaka u preduzećima ove OKG, Vuković, Lakić i Karadžić sumnja se, kontaktirali i lice M.Ć, koji se dugo bavi registracijom i pokretanjem stečaja u raznim preduzećima, a koji je bio upoznat sa radom ove OKG i pomagao im da u njihovim preduzećima pokrenu i okončaju stečajne postupke na nezakonit način, saopšteno je iz policije.

Šest lica lišenih slobode će uz krivičnu prijavu biti privedena Specijalnom državnom tužiocu.

Posjećamo da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče u predmetu „Klap“ lišili slobode 16 lica, čime broj lica lišenih slobode, zajedno sa šest lica lišenih slobode danas, iznosi 22. Za dva lica se traga.

"Krivična prijava je podnijeta protiv ukupno 38 fizičkih i pravnih lica (24 fizička i 14 pravnih lica). Krivičnim djelima za koja se terete ova 24 fizička i 14 pravna lica je u posljednjih pet godina pričinijena šteta budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko 5 miliona eura.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.