Jegdiću 20 godina zatvora, komšije ubio na spavanju u barskom naselju Šušanj
ilustracija

Jegdiću 20 godina zatvora, komšije ubio na spavanju u barskom naselju Šušanj

Uroš Jegdić pravosnažno je osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva komšija, bračnog para Dušana (64) i Bosiljke Kalezić (52) na spavanju u barskom naselju Šušanj u maju 2017. godine, nakon što je Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Naime, 5. novembra prošle godine vijeće sutkinje Vesne Moštrokol optuženom Jegdiću je uz dvadesetogodišnju kaznu zatvora izreklo i mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u bolnici u Dobroti.

“Vrijeme provedeno na liječenju će se uračunati u izrečenu zatvorsku kaznu”, navedeno je u obrazloženju potvrđene prvostepene presude, uz isticanje da ako se liječenje okonča prije isteka kazne, okrivljeni će se uputiti u zatvor na izdržavanje preostalog dijela.

U obrazloženju te odluke navodi se da su vještaci utvrdili da okrivljeni ispoljava paranoidne simptome, kao i da je riječ o obliku duševnog poremećaja koji je uticao na smanjenu sposobnost shvatnja djela i mogućnost da upravlja postupcima.

To što je Jegdić ranije neosuđivan i što je ubistva počinio u stanju duševne bolesti sud je uzeo kao olakšavajuće okolnosti.

Prema navodima optužnice, Jegdić je 5. maja 2017.godine u jutarnjim satima, polomivši prozorsko staklo, ušao u kuću Kalezića, a potom u spavaću sobu Dušana i Bosiljke i pucao im u glave.

Zatim je pobjegao naoružan u šumu nekoliko kilometara dalje, gdje je pokušao da izvrši samoubistvo, ali policija ga je sustigla i prilikom hapšenja imao je konopac oko vrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.