Ovaj dječak ima deset gotina i gotovo 200 kilograma (VIDEO)

Ovaj dječak ima deset gotina i gotovo 200 kilograma (VIDEO)

Mohamed Arbrar iz Pakistana ima tek deset godina i teži nevjerovatnih 197 kilograma.

Dječak više nije sposoban ni za samostalno hodanje.

Njegov život je u opasnosti zbog debljine pa će uskoro biti podvrgnut operaciji smanjenja želuca, prenosi Dejli Mejl.

Riječ je o operaciji kojom se smanjuje volumen želuca s ciljem postizanja ranije sitosti i manjeg unosa hrane.

Inače, Mohamed je po rođenju težio otprilike četiri kilograma, što nije značajno odstupanje od prosjeka. No njegovi roditelji tvrde kako je od rođenja imao nevjerovatan apetit pa je u dobi od svega šest mjeseci već težio oko 20 kilograma.

Kako kažu, već kao beba je stalno bio gladan pa je i tada pio otprilike pet puta više mlijeka nego njegova starija braća i sestre.

"U dobi od dvije godine pio je otprilike dvije litre mlijeka dnevno, kao da nikako ne može napuniti želudac, i uvijek je plakao za još hrane", ispričala je njegova majka Zarena.

Otkrila je da je Mohamed već tada bio toliko težak da mu nije mogla sama mijenjati pelene, a morala je da napravi i poseban krevetić kako bi mogao izdržati njegovu težinu.

"Kada je imao šest godina, bio je težak nešto više od 95 kilograma, i već tada je jeo obroke za odrasle", ispričali su njegovi roditelji.

Zbog svoje debljine i činjenice da samostalno ne može napraviti više od tri koraka nikada nije bio u školi niti se igrao s vršnjacima.

Nakon što su potražili pomoć ljekara, dječak je stavljen na rigorozne dijete, ali ih nije uspio izdržati. Ipak, iako su njegovi ljekari uvjereni kako je upravo on najteži dječak na svijetu, niko od njih se nije usudio da ga operiše.

Ipak, njegovi roditelji su stupili u kontakt s ljekarom Mazom ul Hasanom koji je pristao da obavi rizičnu operaciju smanjenja želuca pa se nadaju kako će nakon nje Mohamed napokon imati normalan život.

Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.