Dačić: Srbija će reagovati ukoliko bude potrebe nakon izricanja presude
Dačić, Screenshot

Dačić: Srbija će reagovati ukoliko bude potrebe nakon izricanja presude

Srbija ima obavezu da pomaže svojim građanima i pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori i reagovaće ukoliko bude potrebe nakon izricanja presude optuženima u slučaju za pokušaj terorizma, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je tako prokomentarisao poziv poslanika DF-a Milana Kneževića, državnim organima Srbije, da zaštite građane Srbije koji su, kako je naveo, izloženi golgoti u Crnoj Gori.

"Ja o tome ne mogu da govorim, jer ne znam kakva će biti presuda, što se toga tiče, poštujem prezumpciju nevinosti. Ako se neko obrati našim organima, reagovaćemo ako budu postojali realni razlozi za to," rekao je Dačić na skupu Jadransko-jonske inicijative u Budvi, prenosi Rtcg.

"Ne znam kako je Marović došao u Srbiju, to zna, vjerovatno neko u CG"

"Nemam nikakve nove ni precizne informacije o slučaju Svetozara Marovića, osim da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao medijske tvrdnje da je on dobio državljanstvo Srbije," rekao je Dačić odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija izručiti bivšeg crnogorskog predsjednika Podgorici.

Uzvrativši na opasku crnogorske novinarke da Srbija „možda čeka izgradnju novih puteva do Crne Gore“ da izruči Marovića, Dačić je kazao da „ne zna ni kako je Marović, uopšte, došao u Srbiju, to zna, vjerovatno, neko u Crnoj Gori“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.