Podgorica: Povodom Dana nezavisnosti sedmočasovni koncert
Foto:PG Biro

Nastupaju Mahmut Orhan, Kiril Džajkovski, „Nipplepeople“ i Danijel Čehranov

Podgorica: Povodom Dana nezavisnosti sedmočasovni koncert

Ministarstvo kulture i Glavni grad Podgorica organizovaće 21. maja, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, sedmočasovni koncert na kojem će nastupiti Mahmut Orhan, Kiril Džajkovski, „Nipplepeople“ i Danijel Čehranov.

Kako su najavili ministar kulture Aleksandar Bogdanović i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koncert će biti održan u centru Podgorice, a trajaće od 21.00 do 04.00 sata.

“21. maj je datum je koji sa sobom nosi posebnu simboliku. Jer, Dan nezavisnosti nije samo datum koji nas podsjeća na vrijeme kada smo obnovili nezavisnost već predstavlja personifikaciju uspjeha, stabilnosti i budućnosti Crne Gore. Upravo zato, nastojali smo da dogovorimo nastupe izvođača čija su imena popularna širom regije, a kako i sami vidite – publici u Podgorici predstaviće se i muzičari koji su u proteklom vremenu stekli izuzetnu afirmaciju na čitavom kontinentu. Iz tog razloga, ne sumnjam kako će događaj privući brojnu publiku, a prevashodno mlade. Jer, upravo mladi u fokusu su javnih kulturnih politika, i kada je u pitanju Ministarstvo kulture, ali i Glavni grad”, kazao je ministar Bogdanović.

Gradonačelnik Ivan Vuković istakao je da će nastupi biti upriličeni na raskršću Njegoševe i Bokeške ulice.

„Dva su datuma koja su trasirala istorijski put Crne Gore – 13. jul i 21. maj. 13. jul je kreirala istorija, 21. maj je istorija koju je kreirala naša generacija i mi u Glavnom gradu tu činjenicu nikada ne zaboravljamo i trudimo se da svih ovih godina taj datum dostojanstveno proslavimo. Ovoga puta pokušaćemo da privučemo mlade ljude i na taj način pošaljemo poruku da su upravo oni ti kojima pripada budućnost ove države“, istakao je gradonačelnik dr Ivan Vuković, pozivajući sve Podgoričane i posjetioce Podgorice da budu dio veličanstvene proslave Dana nezavisnosti.

DSC72081030x687

Foto:PG Biro 

Jedan od izvođača je Mahmut Orhan, turski DJ koji je 2016. godine stekao široku popularnost širom Evrope, zahvaljujući prvom singlu „Feel“. Kiril Džajkovski je na muzičkoj sceni prisutan od osamdesetih, te je njegovo ime danas neizostavno kada se govori o najuticajnijim predstavnicima elektronske muzike u široj regiji. Zagrebački elektropop sastav „Nipplepeople“ i jedan od najznačajnijih predstavnika beogradske klabing scene Danijel Čehranov imena su prepoznatljiva publici regiona, prevashodno mlađem auditorijumu.

Koncertu će, dan ranije, prethoditi nastup Crnogorskog simfonijskog orkestra na Trgu nezavisnosti, koji će takođe organizovati Ministarstvo kulture i Glavni grad Podgorica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.