Uhapšena dva službenika ZIKSa, zatvorenicima omogućili unošenje zabranjenih predmeta
Foto:Uprava policije

Osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Uhapšena dva službenika ZIKSa, zatvorenicima omogućili unošenje zabranjenih predmeta

SlužbeniciCentra bezbjednosti Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju koruptivnih krivičnih djela, izveli akciju u kojoj su identifikovana i slobode lišena dva lica I.M. (35) i A.B. (35), službenici ZIKS-a, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a zbog sumnje da su u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima u službene prostorije zatvora.

Osim ovog krivičnog djela, ovoj dvojici lica se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije.

Policijski službenici su postupajući na osnovu operativnih saznanja koja se odnose na navedenu zloupotrebu, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije u Podgorici koje koriste I.M. i A.B.   

"Izvršenim pretresom stana koji koristi I.M. pronađen je pištolj marke „CZ" cal. 7,65mm sa okvirom i 19 metaka, kao i sredstvo za vezivanje i mobilni telefon HTC sa dvije SIM kartice. Pretresom stana koji koristi A.B. pronađeni su pištolj marke „CZ PARA” cal. 9mm sa okvirom i šest metaka i pištolj marke „Zastava Arms“ cal. 9mm, kao i mobilni telefon Samsung sa SIM karticom, palica na izvlačenje, drvena bejzbol palica i drvene čaklje. Pronađeni predmeti su oduzeti i biće predmet provjera i vještačenja.", kaže se u policijskom saopštenju.

Kako se dodaje, policijske mjere i radnje, koje su prethodno preduzete, ukazuju na sumnju da su I.M. i A.B. kao službenici ZIKS-a, u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima u službene prostorije zatvora.

"Dva lica lišena slobode, I.M. i A.B, će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.