Slovačka će nastaviti da bude snažan zagovornik evropske budućnosti CG
Lajčak-Brajović

Lajčak-Brajović

Slovačka će nastaviti da bude snažan zagovornik evropske budućnosti CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka koji boravi u posjeti našoj zemlji u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-a.

Brajović je izražavajući punu podršku slovačkim prioritetima predsjedavanja OEBS-om istakao da činjenica da ministar Lajčak svoju posjetu državama Zapadnog Balkana počinje u Crnoj Gori najbolji pokazatelj koliko se cijeni napredak koji je postigla naša zemlja od nezavisnosti.     

"Posebno cijenimo istorijsku ulogu slovačke diplomatije i ministra Lajčaka lično, tokom procesa obnove crnogorske državnosti, kao i bezrezervnu podršku i konkretnu pomoć Slovačke našim evroatlantskim i evropskim integracijama. Samo odlični poznavaoci prilika u našem regionu razumiju na pravi način koliko je važno dalje stimulisati uspješene primjere kao što je Crna Gora. Redovna razmjena mišljenja na najvišem nivou potvrda su prijateljskih odnosa, kao i zajedničkog opredjeljenja da saradnju između dvije zemlje dodatno oplemenimo i učinimo još sadržajnijom, posebno na polju ekonomije", naglasio je Brajović.

Lajčak je pohvalivši aktivni angažman naše zemlje u okviru OEBS-a kazao da je Crna Gora lider reformskih i integracionih procesa u regionu.

"Skupština Crne Gore kao kuća demokratije ima važnu ulogu u nastavku iskrene prijateljske i partnerske saradnja Crne Gore sa OEBS-om", kazao je predsjedavajući OEBS-om. On je posebno pohvalio posvećenost naše zemlje ljudskoj dimenziji OEBS-a koju jasno prepoznaju svi relevantni izvještaji i najavio je takođe nastavak podrške unaprjeđenju izbornog ambijenta kroz rad Privremenog odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

IMG0121

U kontekstu bilateralne saradnje ministar Lajčak je kazao da će Slovačka nastaviti da bude snažan zagovornik evropske budućnosti Crne Gore sa kojom razvija iskreno prijateljstvo i sadržajnu saradnju. 

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo razvojem parlamentarne saradnje između dvije zemlje koja će dodatno biti osnažena predstojećom posjetom predsjednika Brajovića Bratislavim saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Tokom razgovora, kojem su prisustovali i predsjednica Zakonodavnog odbora Marta Šćepanović, kao i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Željko Aprcović, bilo je riječi i o aktuelnim političkim kretanjima u Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana, kao i o politici proširenja Evropske unije.    

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.