Velika antiteroristička akcija u Njemačkoj, uhapšeni i Balkanci
Ilustracija

Velika antiteroristička akcija u Njemačkoj, uhapšeni i Balkanci

U njemačkom gradu Oberhausenu ranom zorom sprovedena je velika policijska antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba. Među osumnjičenim osobama je i jedan državljanin BiH.

Specijalne jedinice policije, kako prenosi Bild, naoružane dugim cijevima upale su u sedam kuća u ovom gradu po nalogu suda u Essenu s obzirom na sumnje da se na ovom području nalazi opasna teroristička ćelija. Ukupno je u ovoj akciji učestvovalo 150 pripadnika policije.

Portparol policije  rekao je da su navedene osobe osumnjičene da već duže vrijeme podržavaju teroriste Islamske države na način da su za njih prikupljali novac.

Kako je rekao, policija još nije došla do saznanja da li je navedena teroristička ćelija planirala napad u Njemačkoj.

Među uhapšenim osobama su i žene, a radi se o osobama starosne dobi od 19 do 58 godina. Sedam od uhapšenih osoba, kako je navedeno, dolaze s područja Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.