CKM uputio inicijativu Markoviću: Aerodrom Podgorica da nosi ime 21.maj
Aerodrom Podgorica

CKM uputio inicijativu Markoviću: Aerodrom Podgorica da nosi ime 21.maj

Crnogorska kulturna mreža(CKM) uputila je inicijativu Predsjedniku Vlade Dušku Markoviću da sa pozicije na kojoj se nalazi inicira da Aerodrom Podgorica promijeni naziv u Aerodrom 21. maj, kao i da se ispred zgrade aerodroma istakne 21. jarbol sa crnogorskim zastavama koji bi simbolizovali važan datum za Crnu Goru.

"Ovo je treći put da se naša organizacija obraća Vladi Crne Gore sa ovom inicijativom koja nažalost do sada nije prepoznata. Njenim prihvatanjem pokazao bi se odgovoran odnos prema 21. maju, a kod putnika koji dolaze iz inostranstva u našu zemlju bi se stekao dojam kako u Crnoj Gori postoji odgovoran odnos prema Danu nezavisnosti", saopšteno je iz CKM-a.

Aerodromi Crne Gore su kako dodaju, kompanija koja je solventna i čiji budžet ni u kom slučaju ne može opteretiti kupovina 21 jarbola i zastava kao i njihovo održavanje na godišnjem nivou.

"U godini kada se izdaju u zakup stranom investitoru bilo bi dobro da Vlada uvaži naš prijedlog, zarad promocije ovog važnog datuma za Crnu Goru širom svijeta. Izražavamo uvjerenje da će Premijer Duško Marković uvažiti našu inicijativu, i da će se konačno početi  sa realizaciom konkretnim stvari koje jačaju tekovine 21. maja", navode iz CKM-a.

Ističe se i da ova roganizacija  iz godine u godinu nailazi na sve veće poteškoće kada su u pitanju projekti koji promovišu crnogorski identitet i Dan nezavisnosti, što ih kako dodaju neće pokolebati u misiji.

"Svim građanima koji su patriotski nastrojeni prema državi kao i samoj Vladi u narednom periodu predstoji velika borba da temelji suverenosti Crne Gore budu vječni", saopšteno je iz CKM-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.