Završen deseti protest u PG: U 2019. hoćemo da tražimo život dostojan čovjeka (VIDEO)
Foto: Printscreen

Naredni zakazali za 21. maj

Završen deseti protest u PG: U 2019. hoćemo da tražimo život dostojan čovjeka (VIDEO)

Pokret "Odupri se" organizovao je večeras deseti protest koji je počeo u 20 sati ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici. Naredni skup najavili su za 21.maj.

"U 2019. hoćemo da tražimo život dostojan čovjeka", poručio je na početku Nikola Grdinić, jedan od organizatora protesta, dodajući da će večeras poslati poruku svima koji su zaposleni u pravosuđu da pravda ne smije da izgubi smisao.

On je na binu pozvao Nikolu Rakovića, bivšeg radnika KAP-a, koji je saopštio da njihova borba traje šest godina.

"Nezadovoljni smo, propale su privatizacije, mnogima su neplaćeni porezi i doprinosi, neisplaćene plate, ostali smo bez mogućnosti da odemo u penziju. Ostali smo na ulici", rekao je Raković.

Penzioner Momo Joksimović saopštio je da su penzioneri gradili državu, a da danas jedva sastavljaju kraj s krajem.

"Buduće penzionere očekuje još teža situacija, jer se od 100 i 200 eura ne živi, nego se umire na rate", rekao je on, dodajući da traže veće penzije i druge povoljnosti, da se penzije unaprijed primaju, jer su kako je dodao, zarađene.

Nikola Grdinić je saopštio da je danas uhapšen "Luko Kaznić" i da ce mu suditi građanski sud u ime Crne Gore.

Demonstranti su ispred zgrade Predsjedništva zapalili lutku Luka Kaznića.

Organizatori su poručili da deseto okupljanje, kao i svako prethodno, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, prenosi RTCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.