Zaev poklonio papi ikonu od terakote
Foto: Beta/AP

Završena posjeta

Zaev poklonio papi ikonu od terakote

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poklonio je papi Franju, na odlasku, repliku ikone od terakote iz 6. ili 7. vijeka koja je pronađena na arheološkom loklitetu Viničko kale.

Kako je saopšteno, na toj ikoni je apliciran pobjednički krst vizantijskog imperatora Konstatina, koji je ozvaničio hrišćanstvo Milanskim ediktom 313.

Zaev je zajedno predsjednikom države Đorđem Ivanovim, ministrima i crkvenim velikodostojnicima lokalne Katoličke crkve ispratio papu na aerodromu Skoplje i pozvao ga da ponovo posjeti Severnu Makedoniju.

Betaha6dd0o6tc

Foto: Beta/AP

Poglavar Rimokatoličke crkve je tokom jednodnevne posjete Skoplju na centralnom gradskom trgu održao misu kojoj je prisitvovalo nekoliko hilada građana iz zemlje, regiona i više evropskih zemalja, prije koje se poklonio se pred spomen bistom Skopljanke svete majke Tereze.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.