Dačić Đukanoviću: Slažemo se, vratimo se Badinterovim granicama
Ivica Dačić

Dačić Đukanoviću: Slažemo se, vratimo se Badinterovim granicama

Na samitu koji je održan u Berlinu na poziv lidera Njemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona, po ocjeni šefa srpske diplomatije Ivice Dačića svi iz regiona su se izjašnjavali o nekim stvarima koji ih se u suštini ne tiču, a to je - na koji će način Beograd i Priština da riješe svoje odnose i svoje probleme.

Kaže da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović bio korektan u nekim izjavama, ali da je prije par dana izjavio "da ukoliko bi se prihvatio princip promjena granica, time bi se narušio princip Badinterove komisije, i da bi onda morale da se dobiju neke dodatne garancije da se to neće prenositi na neke druge teritorije".

To je, kaže Dačić, "pogrešno tumačenje kada je riječ o KiM".

"Đukanović dobro zna da Badinterova komisija uopšte nije imala u vidu pokrajinske granice, nego republičke granice, i da je Badinterov princip narušen onda kada je neko priznao Kosovo. Tada je narušen princip nepovrjedivosti međurepubličkih granica", kazao je Dačić.

On dodaje da se i Srbija sa tim principom slaže.

"Vratimo se na Badintera", poručio je Dačić.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.