Policija u Nikšiću i Plužinama pronašla oružje, municiju, eksplozivna sredstva...
Ilustracija

Policija u Nikšiću i Plužinama pronašla oružje, municiju, eksplozivna sredstva...

Nikšićka policija je preduzimajući kontinuirane aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, u dvije odvojene aktivnosti izvršila pretrese na više lokacija u Nikšiću i Plužinama.

Policija je pronašla i oduzela oružje, municiju, eksploziv, vozilo, sredstva komunikacije i druge predmete.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija na tri lokacije u Plužinama koje koriste S.J. (47) i D.J. (51), oba iz Plužina. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: revolver „Zastava”, pušku M – 48, lovačku pušku,1053 komada municije različite vrste i kalibra, više pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je eksploziv, težine oko 3 kg, dva okvira od pištolja", saopšteno je iz policije.

Nadalje, nikšićka policija je, sprovodeći aktivnosti usmjerene na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretrese na 15 lokacija koje koristi 12 bezbjednosno interesantnih lica.

"Prilikom pretresa objekata na ovim lokacijama policijski službenici su pronašli i oduzeli: 147 komada električnih detonirajućih kapisli, 60 komada usporivača za miniranje, 100 metara detonirajućeg štapina, oko 50 metara sporogorećeg štapina, dvije mašinice za ispaljivanje mina, 48 komada  municije različitog kalibra, vozilo marke „Audi“, 14 mobilnih telefona od kojih su tri sa kripto zaštitom, četiri nosača sim kartica i lap – top", saopšteno je.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovni državni tužilac u Nikšiću. Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.