Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni do 29. maja
Novi izgled vrtića

Početak rada u septembru

Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni do 29. maja

Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni u ugovorenom roku, do 29. maja, rečeno je danas na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, kompanije “Eurozoks” iz Danilovgrada.

Nakon toga, kako je saopšteno iz Uprave javnih radova pristupiće se proceduri tehničkog prijema, u cilju pribavljanja upotrebne dozvole, čime će se steći uslovi za početak rada u septembru.

"Na objektu je u toku postavljanje keramike, izrada podloge za PVC podove, molerski radovi, montaža spuštenih plafona i instalacija, nabavka namještaja i opreme, kao i radovi na fasadi i uređenje terena", saopšteno je.

Vrtic307052019

Predškolska ustanova u Tuzima, površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice, kažu iz Uprave javnih radova.

Novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran je za boravak 200 djece, a projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore.

"Kompletan tenderski postupak, kao i uvođenje izvođača u posao krajem maja protekle godine, sprovela je Uprava javnih radova, u skladu sa CEB procedurom, a na osnovu projektne dokumentacije naručioca posla, Ministarstva prosvjete.

Početak rada vrtića u septembru mnogo će značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja", saopšteno je.

Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.