Više od pola hotela zapošljava samo jednog radnika
Radulović

Rade veći broj poslova

Više od pola hotela zapošljava samo jednog radnika

U Crnoj Gori ukupno posluje 310 hotela, od čega 147 ima samo po jednog zaposlenog, pokazuju podaci do kojih je došla konsultantska kuća Fidelity Consulting.

Dan prenosi da bi to značilo da, kako su kazali, jedan čovjek u hotelu obavlja više poslova, kao što su recepcioner, kuvar, konobar, menadžer i pravnik.

List piše da se time bavio i ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović koji je kazao da u Crnoj Gori ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima, te da će njihovo poslovanje biti provjereno.

On je rekao da su u Ministarstvu primijetili određene nepravilnosti i analizirali poslovanje tih hotela, čija imena nije saopštio.

“Ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima. Prošlu godinu smo potrošili u veoma ozbiljnoj poslovnoj analizi i napravili smo popis hotela na osnovu njihovih završnih računa. Neki od njih imaju sumnjivo mali broj zaposlenih u odnosu na broj gostiju, ali i sumnjivo mali broj prijavljenih gostiju u odnosu na kapacitete”, precizirao je Radulović u emisiji "Okvir" na javnom servisu.

On je saopštio da su uhvatili i „nepravilnost” u naplati boravišne takse koja je dvostruko premašila rast broja noćenja u Crnoj Gori.

“Uhvatili smo dobar dio nepravilnosti u toj sferi. Njih je i dalje jako puno”, dodao je Radulović.

On je kazao da brojni ponuđači u privatnom smještaju imaju problem da se registruju, ali da će Ministarstvo kroz podsticajne mjere pomoći njihovo udruživanje kako bi mogli da pariraju kolektivnom smještaju.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.