Đonović: Lideri DF bi destabilizovali Crnu Goru ali nemaju podršku građana
Đonović

Prijete praznom puškom

Đonović: Lideri DF bi destabilizovali Crnu Goru ali nemaju podršku građana

Politički analitičar Ranko Đonović smatra da lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević "prijete praznom puškom" kada kažu da će se 9. maja, na dan izricanja presude za pokušaj terorizma 16. oktobra 2016. godine, suprotstaviti "diktaturi" ukoliko budu osuđeni, pišu Dnevne novine.

Podsjetimo, iz DF-a je najavljeno da će u slučaju da presuda bude osuđujuća, pružiti otpor shodno aktuelnoj situaciji.

Nijesu prijavili javna okupljanja, ali jesu poručili da pripremaju "vrlo specifične i ciljane mjere i aktivnosti u cilju zaštite dostojanstva i sloboda lidera i funkcionera DF".

Predsjednik PzP Nebojša Medojević je takođe saopštio da osuđujuća presuda može "nepovratno destabilizovati Crnu Goru i izazvati etnički konflikt".

Za Đonovića, izjave funkcionera DF nijesu iznenađenje.

"To da bi destabilizovali Crnu Goru kada bi mogli, možemo biti više nego sigurni. Ne sada, nego mnogo godina prije. Ali, za takav scenario, nemaju podršku građana Crne Gore", ocijenio je Đonović za Dnevne novine.

On, ipak, ne isključuje da 9. maja može doći do određenih incidenata ili ekscesnih situacija, ali ni u kom slučaju ne tolikih razmjera da mogu destabilizovati državu.

"Kad kažu da će 'letjeti glave' i upiru prstom na predsjednika i premijera Crne Gore, Mila Đukanovića i Duška Markovića, mislim da iz njih progovara strah, jer ne znaju što ih čeka. Da znaju i da imaju podršku građana, ne bi ni čekali 9. maj, nego bi već sada pravili probleme i vršili pritisak na sud. Dakle, da ponovim, ne isključujem neki manji incident, ali lideri DF prijete 'praznom puškom'", ocjenjuje Đonović.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.