Turčin koji je ubio Šabana Šaulića pred sudom: Nije imao vozačku dozvolu
Foto: Novosti

Uskoro i izvještaj vještaka

Turčin koji je ubio Šabana Šaulića pred sudom: Nije imao vozačku dozvolu

Turčin Alsin Levent (35), vinovnik saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić (67), još je u istražnom zatvoru, saznaju Novosti.

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u njemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izvještaj o udesu na Auto-putu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života. Pored legendarnog pjevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43). Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen.

"Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu", kazao je Novostima, Karsten Borgmajer, novinar regionalnog dnevnog lista "Vestfalen-blat", koji je izvještavao o ovoj tragediji.

Automobil za čijim volanom se nalazio Levent "nije bio ukraden, nego ga je on pozajmio od prijatelja, ali, bez prijateljevog znanja", glasi zvanična formulacija tužilaštva.

Sagovornik Novosti je na stravičan prizor naišao igrom slučaja - katastrofalni sudar dogodio se na trasi kojom svakodnevno prolazi vozeći se na posao. Ne znajući šta se zapravo dogodilo, a još manje ko je žrtva nesreće, odlučio je da zaustavi svoj automobil i čitaoce "Vestfalen-blata" izvjesti o incidentu.

"Te nedjelje sam, već rano ujutru, vozio auto-putem, jer sam upućen u Dortmund da izvještavam o eksploziji u jednoj staroj termoelektrani", sjetio se Borgmajer, "ali, već posle nekoliko kilometara, upao sam u stravičan zastoj. Najprije sam pomislio da se radi o gužvi uslijed radova koji su se već duže vrijeme izvodili, ali mi je već druga misao govorila da je, ipak, riječ o nečem vanrednom, odnosno, o saobraćajnom udesu".

Uključio je, zato, rotaciono svijetlo, na koje, kao reporter po njemačkim zakonima ima pravo. Na taj način je prošao zagušenje na putu i stigao na mjesto tragedije.

"Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i ljekari hitne pomoći upravo su napuštali mjesto udesa. Povrijeđeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su, od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje."

Sagovornik Novosti kaže da je od šefa Vatrogasne brigade dobio informacije koje su u tom trenutku bile dostupne. Saobraćaj se odvijao otežano, s desne strane od mjesta sudara.

"Budući da sam morao hitno da produžim za Dortmund, sav materijal koji sam prikupio na licu mjesta i fotografije koje sam snimio, poslao sam mobilnim telefonom onlajn redakciji svog lista i nastavio na drugi novinarski zadatak", kazao je Borgmajer.

Srpska javnost i estrada ostale su šokirane i nijeme posle vijesti o tragičnoj sudbini pjevača, koji se kobnog jutra vraćao u Srbiju sa nastupa. Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

Šaban Šaulić je rođen 1951. godine u Šapcu. Brojnim hitovima narodne muzike sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka stekao je veliku popularnost u regionu. U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak "kralj narodne muzike". Ostaće upamćen po legendarnim hitovima - "Gordana", "Dođi da ostarimo zajedno", "Dva galeba bijela", "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš"...

Održao je mnogobrojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a velikim koncertom u Beogradu 6. oktobra 2018. obilježio je 50 godina karijere.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.