Za tri mjeseca: Od putarine kroz Sozinu zaradili 1,7 miliona
Ilustracija

Za tri mjeseca: Od putarine kroz Sozinu zaradili 1,7 miliona

Monteput je u prvom kvartalu prihodovao 1,7 miliona eura od naplate putarine kroz tunel Sozina, saopštio je izvršni direktor kompanije Jonuz Mujević.

Mujević je agenciji Mina-business kazao da je kroz tunel Sozina od januara do kraja marta prošlo 473.147 vozila,prenosi RTCG.

“Uočava se nešto manji broj prolazaka putničkih i teretnih vozila, a rast broja motocikala i teretnih vozila ispod tri i po tone. Ovakav trend ukazuje na pad privrednih aktivnosti, prije svega pad prometa prevoza robe i materijala prema luci Bar”, rekao je Mujević.

On je dodao da se poslovanje u ovoj godini uglavnom realizuje u projektovanim okvirima u skladu sa usvojenim finansijskim planom za ovu godinu.

Kada je u pitanju prošla poslovna godina, kompanija je završila sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

“Ukupno ostvareni bruto prihodi u prošloj godini su iznosili 9,71 milion eura. Sa aspekta poslovanja Monteputa u prošloj godini možemo biti apsolutno zadovoljni, imajući u vidu da su ostvareni prihodi u granicama planiranih”, naveo je Mujević.

U prošloj godini ostvarena je neto dobit od 1,52 miliona eura.

“Ostvarena dobit u prošloj godini manja je u odnosu na 2017 iz razloga nižeg bruto prihoda 2,4 odsto i dominantno što su u prošloj godini realizovane ugovorene javne nabavke i investicioni radovi iz 2017”, zaključio je Mujević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.