Prošle godine 12 ubistava, spriječeno 21
Foto: Ilustracija

Podaci MUP-a

Prošle godine 12 ubistava, spriječeno 21

Na teritoriji Crne Gore tokom prethodne godine dogodilo se 12 ubistava. Na kraju godine, ostala su nerasvijetljena tri, navodi se u izvještaju MUP-a za prošlu godinu.

Osim toga, prema podacima iz MUP-a, spriječena su ubistva čak 21 osobe. Godinu dana ranije policija je spriječila sedam ubistava koja su, prema njihovim podacima, bila planirana u obračunu klanova.

"Kvalitetnim preventivnim aktivnostima prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, u 21 slučaju spriječeno je izvršenje planiranih krivičnih djela protiv života i tijela, za koja je bilo pripremljeno vatreno oružje i eksplozivne naprave koji su zaplijenjeni, a nadležnom državnom tužilaštvu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela, procesuirani su učinioci krivičnih djela", navedeno je u izvještaju MUP-a za prošlu godinu, piše Dan.

Prethodnu godinu obilježio je veliki broj ubistava između članova porodice. Od svih, tužilaštva su dva slučaja kvalifikovala kao ubistvo, jedno ubistvo nakon koga je učinilac izvršio samoubistvo i osam teških ubistava.

“U ovim krivičnim djelima smrtno je stradalo 12 osoba. Po načinu izvršenja, šest ubistava je izvršeno vatrenim oružjem, jedno hladnim oružjem”, navodi se u izvještaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.