Kuvana jaja su pravi izbor za dijetu
Foto: Ilustracija

Sadrže sve potrebne vitamine

Kuvana jaja su pravi izbor za dijetu

Ako vam je od uskršnjih praznika preostalo još jaja, koja se obično tvrdo kuvaju, pa na odgovarajućoj temperaturi mogu da stoje, iskoristite ih za dijetu.

Kao često korišćena namirnica u dijetama, jaja sadrže puno proteina, vitamina i minerala kojima se organizam snabdjeva. Lako se vare, veoma su hranljiva, pomažu da se toksini izbacuju iz tijela i pružaju osjećaj sitosti.

Jedno veliko jaje sadrži samo 78 kalorija. Istovremeno sadrži gotovo svaki nutrijent koji je potreban organizmu za optimalan rad. Dijeta sa kuvanim jajima sadrži mali broj namirnica, ali se pokazala kao veoma uspješna za ubrzavanje metabolizma i sagorjevanje masnih naslaga.

Dok ste na ovoj dijeti, važno je da pijete dosta vode, preporučuje se osam čaša dnevno. Tečnost će pomoći da se vaše tijelo očisti od toksina. Takođe, važno je da vježbate pola sata dnevno da bi rezultati bili još bolji. Važna pravila jesu da nema brze hrane, sokova, alkohola, dok je unos šećera i soli potrebno smanjiti.

Ako posle završene dijete nastavite da se hranite zdravo i raznovrsno, kilogrami se neće vratiti.

Doručak je isti svakog dana i uključuje dva kuvana jaja i pola citrusa po izboru (pomorandže, grejpa ili cijela mandarina).

PRVI DAN

Ručak: dva manja kuvana krompira i dvije jabuke

Večera: velika porcija salate i parče piletine

DRUGI DAN

Ručak: zeleno povrće i pileća salata

Večera: salata od povrća, pomorandža i dva kuvana jaja

TREĆI DAN

Ručak: niskomasni sir, paradajz i slatki krompir

Večera: salata po izboru i parče piletine

ČETVRTI DAN

Ručak: voće po izboru

Večera: salata i piletina kuvana na pari

PETI DAN

Ručak: kuvano povrće i dva jaja

Večera: salata i dimljena riba

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.