Ubica Ilića pobjegao prema Albaniji
Ubica Ilića, foto: Screenshot

Ubica Ilića pobjegao prema Albaniji

Inspektori podgoričke policije izuzeli su video-snimke sa nadzornih kamera više objekata na osnovu kojih su došli do čvrstih sumnji da je ubica Mila Ilića (28) pobjegao u pravcu Albanije.

Kako „Dan” saznaje od sagovornika iz istrage, utvrđeno je i kojim je vozilom ubica pobjegao nakon što je likvidirao Ilića u Podgorici. Zbog toga su podgorički policajci stupili u kontakt sa kolegama iz Albanije, kojima su dostavili podatke o ubici u cilju njegovog identifikovanja i hapšenja.

Kako je „Dan” saznao od izvora iz policije, istragu o ubistvu Ilića ubrzo će preuzeti Specijalno državno tužilaštvo. Isto se dogodilo i sa slučajem likvidacije Kotoranina Veselina Vukotića, oca vođa „škaljarskog klana” Igora i Jovana Vukotića. Istragom u tom predmetu rukovodi specijalni tužilac.

Iako su Ilić i Vukotić likvidirani u kratkom periodu, na maltene isti način, a povezuju se sa suprotstavljenim kriminalnim grupama, istražitelji nemaju dokaza da su ove likvidacije povezane.

Sumnja se da je Ilić likvidiran u znak osvete za pokušaj ubistva Milića Minje Šakovića, koji je u policijskim evidencijama označen kao visokopozicionirani pripadnik „škaljarskog klana”. U tom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović, dok je Šaković zadobio teške povrede. Iz istog motiva, prema sumnjama istražitelja, ubijeni su Podgoričanin Veselin Kalezić, sa kojim je Ilić bio bliski prijatelj, i Miloš Šaković. Prilikom napada na Šakovića, kao slučajna žrtva stradao je Radivoje Jovanović.

U istrazi o ubistvu Ilića, koji je povezivan sa „kavačkim klanom”, saslušano je više osoba, uglavnom pripadnika rivalskog „škaljarskog klana”. Izvršeni su i pretresi prostorija koje koriste te osobe. Ipak, zasad nema zvanično osumnjičenog, a svi saslušani kazali su da ne znaju ništa o likvidaciji, nakon čega su pušteni na slobodu.

Pripadnici CB Podgorica su odmah nakon likvidacije Ilića, koji je ubijen 29. aprila u Podgorici, izuzeli snimke sa nadzornih kamera, koje su snimile ubicu. Egzekutor je čekao Ilića da izađe iz kladionice. Kada se Ilić uputio ka automobilu, napadač je počeo da puca u njega. Ranjeni mladić je počeo da bježi, a ubica je trčao za njim kako bi ga „ovjerio”. Nakon toga je pobjegao.

Otac vođa „škaljarskog klana” ubijen je 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred kuće u kojoj je živio. Ubica, koji je kao i u slučaju Ilića, imao kačket na glavi, zapucao je u Vukotića, nanoseći mu više povreda, od kojih je preminuo u bolnici. Preliminarni rezultati pokazali su da je ubica visok oko 195 centimetara, te da je krupnije građe. Najvjerovatnije nije iz Crne Gore, već iz neke od zemalja regiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.