Glumica o borbi za potomstvo: Rodila sam poslije pet vantjelesnih u 52. godini
Ljiljana Jakšić, Foto: Printscreen / TV Prva

Glumica o borbi za potomstvo: Rodila sam poslije pet vantjelesnih u 52. godini

Glumica Ljiljana Jakšić rodila je ćerku u 52. godini, posle četiri neuspješna pokušaja vantjelesne oplodnje i smatra da za ulogu majke godine nisu najbitnije.

Kaže da je najbitnija želja, volja, ljubav i fizičko i psihičko stanje organizma. 

Ona je ispričala da je proces vantjelesne oplodnje započela sa 46 i po godina i da je najmanje vjerovala u uspjeh baš prilikom petog pokušaja, koji joj je donio djevojčicu Dariju. 

Ljiljana Jakšić je naglasila da nije imala strah od godina, već da ju je stanje duha i fižičko stanje pokretalo da pokuša više vantjelesnih oplodnji. 

Posle neuspjelih pokušaja, htjela je što prije ponovo, ali ljekar je ponekad odlagao postupak i na deset mjeseci. 

"Fizički mi ništa nije bilo teško, ni svakodnevne injekcije. Radila sam sve vrijeme. Umjela sam da prije nastupa na Skadarliji skoknem po dozu injekcija, pa odem da radim… Prođe čitav ciklus i kad ne bude uspješan pokušaj… Posle pada treba ustati i živeti sa tim dalje i odlučiti se na ponovni pokušaj. Napred te tjera ogromna želja, ljubav. Idemo dalje dok ljekar govori da može, njemu se vjeruje. Zato sam i odlučila", ispričala je svoje iskustvo glumica za emisiju "Na prvom mjestu" TV Prve. 

"Prvi pokušaj je bio 2008. godine. Prva četiri puta sam se jako nadala, mnogo više nego peti. Posle četvrtog sam shvatila da treba da počnem da razmišljam da ću možda živjeti bez djece, da ću morati to da prihvatim. Tu sam malo popustila tenziju i prepustila da priroda odluči da li će se to desiti. I mislim da je to bilo odlučujuće", rekla je glumica. 

Na konstataciju da Francuskinje rađaju posle 40. da bi se podmladile, Ljiljana je rekla da se i ona podmladila, da se pojavila nevjerovatna životna radost kada je došlo nešto malo i divno u njene ruke, da joj duša pjeva kao i čitav organizam. 

"U kasnijim godinama budete svjesni da ste došli do najvećeg bogatstva u životu i u ime toga možete da uraditi sve što je potrebno da bi funkcionisali i vi i dijete", kazala je glumica i dodala da joj se često obraćaju žene koje imaju slične probleme kao što je ona imala i da ih ona ohrabruje da se ostvare kao majke. 

U videu pogledajte njenu preslatku petogodišnju ćerkicu Dariju koja je, kako se čini, nasledila glumački talenat od mame i već uživa u kazivanju stihova

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.