Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija
Potpisivanje Sporazuma

Podsticaj daljem jačanju međudržavne saradnje

Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Potpisivanje Sporazuma u oblasti vanrednih situacija predstavlja snažan podsticaj daljem jačanju međudržavne saradnje - ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa ministrom za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladinom Hejdarovim.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je iskazao zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dvije države koji su rezultirali realizacijom uspješnih investicionih projekata i potvrdio spremnost Vlade Crne Gore da radi na unapređenju partnerstva dvije države. 

„Sporazum o saradnji je vrlo važan za Crnu Goru i Azerbejdžan kada su u pitanju vanredne situacije, što potvrđuje da u slučaju bilo kakvog hazarda imamo oslonac jedni u drugima“ – rekao je Nuhodžić.

328142312771d3fb146e2o

Poželivši dobrodošlicu Nuhodžiću, ministar za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladin Hejdarov je izrazio uvjerenje da će daljem razvoju saradnje doprinijeti i šira ugovorna baza, koja je danas obogaćena sa sporazumom u oblasti vanrednih situacija.

Hejdarov je izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države, utemeljenim na prijateljstvu i uspješnoj ekonomskoj saradnji, te čestitao Crnoj Gori na realizaciji strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

 Nuhodžić i Hejdarov su konstatovali da Crna Gora i Republika Azerbejdžan njeguju prijateljske odnose i dogovorili uspostavljanje saradnje na polju edukacije i obuke pripadnika sistema zaštite i spašavanja, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.