Fejsbuk počeo sa najvećim izmjenama do sad: Nema plave pozadine, logo kružnog oblika
Zakerberg

Noviteti na društvenoj mreži

Fejsbuk počeo sa najvećim izmjenama do sad: Nema plave pozadine, logo kružnog oblika

Korisnike Fejsbuka u Crnoj Gori jutros je dočekala mobilna aplikacija ove društvene mreže u pretežno bijeloj boji.

Prepoznatljiva plava odlazi u istoriju, a to je samo jedna od promjena koju je direktor Fejsbuka Mark Zakerberg najavio na nedavnoj konferenciji.

Fejsbuk sa bijelom pozadinom ipak nijesu dobili svi korisnici, mada je u Sjedinjenim Američkim Državama apdejtovanje aplikacije počelo još prije tri dana.

fb

Zakerberg je na godišnjoj konferenciji najavio velike promjene za tu društvenu mrežu, vjerovatno najbrojnije do sada.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog.

Ovo su sedam najvažnijih promjena na Fejsbuku:

1. Poruke koje ćemo slati putem Messengera biće end-to-end enkriptovane što znači da Fejsbuk više neće moći da vidi njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsApp-om. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

2. Instagram će uvesti i opciju “privatnog brojača lajkova”‘. Svi koji posjete neki profil tako neće moći da vide broj “lajkova”, a jedino će sam vlasnik naloga imati pristup tom podatku.

3. Biće više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama – što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

4. Lakše slanje novca putem WhatsApp-a koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i na ostatak svijeta.

5. U fokusu redizajna Facebooka biće grupe, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umjesto na vijesti.

6. Objave na Instagramu više neće morati da počinju s fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se dijeli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

7. Najavljena je i opcija ‘Secret Crush’, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. Secret Crush će funkcionisati poput aplikacije Tinder. Moći ćete da označite osobu koja vam se među vašim Fejsbuk prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tek će vas tada Fejsbuk “spojiti”.

Izvor: Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.