Raspisan konkurs za četiri Veljovićeva pomoćnika
Veselin Veljović

Raspisan konkurs za četiri Veljovićeva pomoćnika

Uprava policije raspisala je konkurse za četiri pomoćnika direktora.

Oglas je objavila Uprava za kadrove, a traže se pomoćnici direktora policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektor specijalne policije i Sektor za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, kao i pomoćnik direktora organizacionih jednica za ljudske resurse, finansije i tehničku podršku, piše Dan.

Konkurs je objavljen pošto su nakon izdavajanja Uprave policije iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pored četiri postojeća pomoćnika direktora, formirana još četiri sektora, kojima će rukovoditi pomoćnici direktora policije.

Konkurs za četiri pomoćnika direktora Uprave polciije Veselina Veljovića aktivan je od 26. aprila do 16. maja. Kako je navedeno iz Uprave za kadrove, uslovi za izbor sva četiri direktora su isti. Potreban je po jedan izvršilac za svako mjesto koji će biti imenovan na period od pet godina. Potrebno je da kandidat ima VIII nivo kvalifikacije obrazovanja, fakultet iz oblasti društvenih nauka, policijska ili vojna akademija, položen stručni ispit za rad u državnim organima. Takođe, uslov je da kandidati imaju najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim radnim mjestimau policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

U državnom organu ne može da zasnuje radni odnos korisnik prava na penziju. Državni službenik, odnosno namještenik, koji je ostvario pravo na otpremninu ne može zasnovati radni odnos u državnom organu ili pravnom licu u periodu od jedne godine od dana isplate otpremnine. Ograničenje se ne odnosi na osobu koja vrati cjelokupni iznos isplaćene otpremnine. Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta iz kategorije visoki rukovodni kadar sprovešće se u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Provjera podrazumijeva pisanje rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja.

“Kandidat koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi može pristupiti strukturiranom intervjuu”, piše u javnom konkursu koji je objavljen na zvaničnoj internet stranici Uprave za kadrove.

Za sada nije poznato da li je neko već predao dokumentaciju za mjesto pomoćnika Veselina Veljovića. U javnosti se pominjalo nekoliko imena, a među njima i bivši službenik ANB-a Zoran Lazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.