Kraj još jedne blistave karijere, Ćavi okačio kopačke o klin
Ćavi Ernandez

Kraj još jedne blistave karijere, Ćavi okačio kopačke o klin

Nakon Ikera Kasiljasa, danas je svoju karijeru završio još jedan legendarni španski fudbaler.

Iker Kasiljas je morao, ljekari su ga savjetovali da završi karijeru nakon infarkta koji je dobio na jučerašnjem trenutku i ovaj fantastični golman se, nažalost, oprostio od fudbala.

Njegovim stopama, ali samovoljno, krenuo je i Ćavi Ernandez.

Legendarni španski vezista je odlučio da završi karijeru u Al-Sadu u Kataru i od danas će se posvetiti samo trenerskom poslu.

Ćavi ima 39 godina, legenda je i Barselone za koju je odigrao 767 zvaničnih utakmica i postigao je 85 golova.

Za Al Sad je odigrao 112 mečeva i postigao je 25 golova.

Ovaj fudbaler je čak šest puta biran u idealni tim FIFPro, sa Barsom se naosvajao trofeja (8 prvenstava, 3 kupa, 4 LŠ...) kao i sa reprezentacijom Španije sa kojom je osvojio dva EP i jedno SP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.