Haradinaj: Članstvo u NATO-u  cilj države i građana Kosova
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Članstvo u NATO-u cilj države i građana Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je ocijenio da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Briselu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe predstavljaju početak puta Kosova u NATO.

"Članstvo u NATO je cilj države i gradjana Kosova. Zajedno sa demokratskim zemljama podržavamo regionalni mir, bezbednost i regionalnu stabilnost. Kosovo je institucionalizovalo svoju težnju za članstvom u Severnoatlantskom paktu, funkcionalizujući Medjuministarsku komisiju za članstvo i integraciju u NATO", napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Iz Vlade Kosova je saopšteno da je danas održan prvi sastanak Međuministarskog komiteta za integraciju i učlanjenje u NATO na kojem je učestvovao i Haradinaj.

On je na sastanku rekao da prethodne pripreme Kosova za proces integracije i učlanjenja u NATO mogu biti korisne i u fazi formalizacije ovog procesa u budućnosti.

Haradinaj čestitao gradjanima Kosova na viznoj liberalizaciji

Haradinaj je građanima Kosova čestitao viznu liberalizaciju i to potkrijepio podrškom tom procesu koju je dobio od Njemačke.

Haradinaj je posle sjednice Vlade Kosova izjavio da je tokom susreta sa njemačkim ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom dobio "snažno da" od Njemačke za proces liberalizacije viza za građane Kosova.

Vlada je danas formirala posebnu radnu grupu koja će u saradnji sa MUP-om Njemačke usaglasiti standarde koji su povezani sa liberalizacijom viza.

Haradinaj je takođe rekao da je u Berlinu pojašnjeno da nema potrebe razgovarati o taksi i pitanjima granica.

"Treba da zahvalimo kancelarki (Angeli) Merkel, Njemačkoj i predsjedniku Francuske za preduzimanje ove inicijative. Samit je stabilizovao region i proces (dijaloga)", rekao je Haradinaj.

Kosovski premijer je dodao da je sastanak u Parizu bilateralni događaj Kosova i Srbije i da na tom sastanku treba da budu i predsedavajući delegacije Kosova za pregovore.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.