Baković: Učiniti sve kako bi nerasvijetljeni slučajevi ubistva i napada na novinare bili riješeni
Šućko Baković

Čestitka Zaštitnika povodom Dana slobode medija

Baković: Učiniti sve kako bi nerasvijetljeni slučajevi ubistva i napada na novinare bili riješeni

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković novinarima i medijskim radnicima čestitao je 3.maj, Svjetski dan slobode medija, sa željom da uspješno obavljaju svoj posao i da ništa ne ometa ostvarivanje važne uloge koju imaju u društvu.

"Novinarstvo je vremenom mijenjalo svoj izraz, unapređujući forme emitovanja u skladu sa savremenim tehnološkim i komunikacijskim trendovima, ali je značaj medija u svakom društvu i vremenu ostao veliki. Zbog toga, dok god postoje događaji u kojima se kao oštećeni pojavljuju novinari, mediji i/ili njihova poslovna i lična imovina, to je signal da pitanje bezbjednosti i slobode novinara mora ostati u fokusu pažnje nadležnih i da se ove vrijednosti moraju snažno braniti,  kad god su ugrožene", kaže Baković.

Podsjeća, da se mora učiniti sve kako bi nerasvijetljeni slučajevi ubistva i napada na novinare bili riješeni, jer se društva u kojima se ograničava sloboda izražavanja suočavaju i sa izazovima ostvarivanja drugih prava i sloboda.

"Nadamo se da će očekivane izmjene zakonodavstva u ovoj oblasti doprinijeti većoj samostalnosti i nezavisnosti medija, a svakako treba dodatno raditi i na unapređenju radno-pravnih statusa zaposlenih", istakao je Baković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.