Asanž: Uradio sam ono što sam mislio da je najbolje
Asanž

Osuđen na 50 nedjelja zatvora

Asanž: Uradio sam ono što sam mislio da je najbolje

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koga je u srijedu sud u Londonu osudio na 50 nedjelja zatvora zbog kršenja uslovne slobode, izvinio se svima koji smatraju da im nije ukazao poštovanje, ističući da to nije bila njegova namjera.

Asanž je u pismu, koje je pročitano pred sudom, naveo da se u jednom trenutku "borio s teškim okolnostima", javio je Bi-Bi-Si.

"Uradio sam ono za šta sam u tom trenutku mislio da je najbolje ili možda jedino što sam mogao da uradim", naveo je Asanž.

Dok su ga posle izricanja presude čuvari odvodili u ćeliju, on je u pravcu svojih pristalica u sudnici uzdigao stegnutu pesnicu, na šta su mu ono uzvratili istim pozdravom.

Asanžove pristalice su, takođe, uzvikivale "sram da vas bude" obraćajući se sudu, javlja Bi-Bi-Si.

Sud u Londonu je u presudi naveo da je Asanž prekršio uslovnu slobodu prije skoro sedam godina i pobjegao u ambasadu Ekvadora u Londonu, gdje mu je dodijeljen azil.

Sudija Debora Tejlor je izjavila da je Asanž iskoristio svoj privilegovan položaj da prekrši zakon i izrazi svoj prezir prema britanskoj pravdi.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.