U Francuskoj tokom prvomajskih protesta privedeno 335 osoba
Foto: Anadolija

U Francuskoj tokom prvomajskih protesta privedeno 335 osoba

U Francuskoj je tokom protesta povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, privedeno ukupno 335 osoba.

U centru Pariza došlo je do sukoba policije i hiljada građana koji su se okupili povodom Međunarodnog praznika rada.

Pariska policija je saopštila da je tokom demonstracija privedeno 330 osoba, dok je povrijeđeno 38, od čega 14 pripadnika policije. Policija je u drugim francuskim gradovima privela još pet osoba tokom prvomajskih protesta.

Francuska policija je upotrijebila velike količine suzavca kako bi spriječila eskalaciju nemira u blizini željezničke stanice Monparnas.

Lokalni mediji su naveli da je među hiljadama demonstranata bilo i izgrednika s maskama na licu, ali i osoba u žutim prslucima i onih koji nose zastave francuskih sindikata.

Francuska policija provodi pojačane mjere sigurnosti u Parizu, a ranije je upozorila da bi se među mirne demonstrante mogli ubaciti i “radikalni elementi“.

Više od 7.400 policajaca bilo je angažovano danas na ulicama Pariza, a pokret Žutih prsluka i danas je iskazao nezadovoljstvo ekonomskom politikom francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Protesti u okviru 1. maja, Međunarodnog praznika rada, osim u Parizu održani su i u mnogim drugim francuskim gradovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.