U Bijelom Polju potpisan sporazum
Potpisivanje Sporazuma

Mijenjaće CG

U Bijelom Polju potpisan sporazum "Da svako ima": Zajedničko djelovanje radi smjene vlasti

U Bijelom Polju je sinoć potpisan sporazum "Da svako ima", koji predviđa saradnju Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, SNP-a i Kluba nezavisnih poslanika.

Cilj sporazuma je zajedničko djelovanje radi smjene vlasti. Sporazum su potpisali Goran Danilović (UCG), Vladimir Joković (SNP), Janko Vučinić ( RP) i Aleksandar Damjanović (Klub nezavisnih poslanika).

"Kao odgovor na trenutno stanje u crnogorskom društvu, na političku krizu i odgovor na želju opozicionih glasača, iz Bijelog Polja započinjemo politiku zajedništva, politike koja će ponuditi svima u Crnoj Gori konkretne mjere za unapređenje životnog standarda", istakli su oni.

Nakon potpisivanja čelnici stranaka su se obratili skupu i saopštili da vjeru da će zajedničkim radom uspjeti da promjene režim koji 30 godina  vlada Crnom Gorom. Naglasili su da njihovo zajedništvo nije upućeno protiv ostalih opozicionih subjekata već protiv odnarođenog režima.

„Usamljeno smo predlagali Vladu državnog jedinstva godinu dana. Podsjećali smo kolege u opoziciji na neophodnost naše saradnje. Ujedinjena Crna Gora danas sa ponosom može reći da su i ostale opozicione kolege napokon prihvatile naš predlog modela djelovanja. Tehnička, prelazna, Vlada građanskog jedinstva, kako god je zvali, ima našu podršku, jer je to jedini način da obezbijedimo slobodne i fer izbore. Kolege iz SNP, kao i kolege iz Posebnog kluba poslanika: Radnička partija i nezavisni poslanici, prihvatili su da zajednički učinimo ponudu crnogorskoj javnosti ozbiljnim programom i kvalitetnim sadržajem", poručio je Danilović.

58761605101616409472401616192498385837096960n

Vladimir Joković, iz SNP-a naglasio je da potpisivanje sporazuma između Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije i SNP-a nije upereno protiv bilo koga iz opozicije, ali da će novi savez „Da svako ima“ mijenjati Crnu Goru.

"Mi ne želimo da od bilo koje opozicione partije da uzimamo glasove niti da bilo kome nanosimo štetu. Mi smo spremni da potpišemo ovaj sporazum, jer on je osnova za političko djelovanje kopje nas očekuje. Radićemo na objedinjavanju naših opštinskih odbora i aktiviraćemo sve što imamo u stranci. SNP će biti nosioc ove politike i mi ćemo biti zaštićeni, jer u svakom trenutku, a nadam se da nećemo, moći ćemo da izađemo iz ovog sporazuma. Mi imamo adrese koje blagonaklo gledaju na ovaj naš savez. Možda neko misli da je ovo prerano, ali ovo nije predizborni savez iako je moguće da preraste u to. Nadam se da će ovo biti snaga koja će mijenjati Crnu Goru. Naših protesta biće ukupno četiri i planirali smo ih širom Crne Gore", rekao je Joković.

Radnička partija na jučerašnjem kongresu odlučila je da pristupi novom savezu.

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma, novoformirani programski savez "Da svako ima", kao poklon građanima Bijelog Polja, organizovao je muzički hepening na gradskom trgu.

In4s

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.