Aleksa Bečić

Prvomajska čestitka Bečića

"Prvi maj predstavlja povod za malo nostalgije za vremenima kada su se prava radnika poštovala više nego danas"

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore Prvi maj, praznik rada.

"Činjenica je da živimo u državi u kojoj se prava radnika svakodnevno i bezobzirno krše. Činjenica je, takođe, i to da je stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori nikada veća. U takvim uslovima, Prvi maj, praznik rada, prije predstavlja povod za malo nostalgije za vremenima kada su se prava radnika poštovala više nego danas, nego što predstavlja datum na koji bismo imali razloga da se pohvalimo nekim rezultatom ili nivoom do kojeg smo, u oblasti poštovanja prava radnika, kao i u oblasti poštovanja samog rada, kao društvo, uspjeli da dospijemo", kazao je Bečić.

Ističe da se i dalje bespoštedno eksploatišu zaposleni. 

"I dalje i zaposleni i nezaposleni, jednako, strijepe od socijalne i ekonomske nesigurnosti. I dalje poslodavci, uz rijetke izuzetke, gledaju isključivo vlastiti interes dok za potrebe zaposlenih nemaju sluha. I dalje su naša država i naša zajednica snažno obilježene nejednakom dostupnošću poslova za svakoga ko konkuriše. I dalje se daleko više pažnje, prilikom razgovora za posao, ako do istih nekad i dođe, obraća na političku profilaciju kandidata, dok su znanje, stručnost, obrazovanje od drugostepenog značaja, ako su, u percepciji onih koji o svemu tome odlučuju, od značaja uopšte. I dalje su radna mjesta tek moneta za potkusurivanje predizbornih obećanja. I dalje se  zaposleni najčešće pominju u kontekstu "jedan zaposleni - četiri glasa".

U pomenutim okolnostima, intimno i duboko protivljenje svih nas ovakvim, nepoželjnim praksama u našem društvu, moralo bi dobiti konkretnu manifestaciju u onome što je borba za prava na dostojanstven rad svih nas koje je jedno od fundamentalnih ljudskih prava.

Sa željom da sljedeći Prvi maj dočekamo u značajno izmijenjenom sveukupnom društvenom ambijentu, još jednom vam, srdačno, čestitam Prvi maj, Međunarodni praznik rada", naveo je lider Demokrata u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.