Natprosječno inteligentna djeca počinju ranije da čitaju, znatiželjna su - evo kako ih prepoznati!
Foto: Ilustracija

Postavljaju visoke standarde

Natprosječno inteligentna djeca počinju ranije da čitaju, znatiželjna su - evo kako ih prepoznati!

Postoji mnogo načina da otkrijete da li je vaše dijete natprosječno inteligentno. Evo nekoliko primjera koji će vas uvjeriti u to.

Mališani u prosjeku nauče da čitaju u šestoj godini, dok nadarena djeca počinju da se interesuju za knjige mnogo ranije.

Samim tim ranije počinju i da čitaju, otprilike već sa četiri godine.

Nevjerovatna moć pamćenja je takođe pokazatelj da dijete ima visok stepen inteligencije. Recimo, kada roditeljima prepričava događaj koji se desio prije nekoliko nedjelja ili mjeseci.

Za natprosječnu inteligenciju se dovodi u vezu i znatiželja. Kada dijete postavlja mnogo pitanja i potpitanja i aktivno analizira svijet oko sebe, znači da odskače od vršnjaka.

Dijete koje voli mnogo da priča, i to sa odraslima, izuzetno je zrelo i pametno. Takvi mališani vrlo rano počinju da iskazuju misli i osjećanja i to kroz složene rečenice.

Odlika visokog nivoa inteligencije je i humor, zato nemojte da se iznenadite ako dijete stalno pokušava da vas nasmije, smišljajući razne šale.

Mališani koji imaju sklonost ka muzici, pjevanju ili nekom određenom instrumentu su uglavnom inteligentniji od svojih vršnjaka.

Takođe, mali genijalci postavljaju visoke standarde u svemu što rade. Ako žele nešto da nauče, neće odustati dok to besprekorno ne savladaju.

Izvor: Večernje novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.