Ročište za potvrđivanje optužnice protiv Kneževića i Đurđića odgođeno za 13. maj
Foto: Tanjug, bankar.me

Ročište za potvrđivanje optužnice protiv Kneževića i Đurđića odgođeno za 13. maj

Današnje ročište za potvrđivanje optužnice protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurđića odgođeno je za 13. maj, jer je odbrana tražila prvo odgađanje, a potom i izuzeće SDT Stojanke Radović i sudije Borisa Savića.

Advokati Kneževića istakli su da nijesu imali dovoljno vremena da se pripreme, te da sumnjaju u pristrasnost SDT-a.

Kako su dodali, Kneževiću nije stigla optužnica u Londonu gdje trenutno boravi.

"Odbrana nije spremna danas. Uvid  jeste izvršen 19. ali vrlo letimično jer smo tražili kopiju spisa. Kopija nije bila gotova 23. aprila a kolega iz Crne Gore je pokušao da uzme kopiju 24. ali je bilo zatvoreno pa tehnički nijesmo u mogućnosti da izvršimo uvid, naročito u nalaz vještaka na koji imamo ozbiljne primjedbe. SDT nas nije ni obavijestila kada se završilo finansijsko vještačenje", navodi odbrana Kneževića, prenosi FOS.

Sa druge strane, tužiteljka Stojanka Radović napominje da nije imala zakonsku obavezu da obavještava odbranu o tome s obzirom na to da se Knežević nalazi u bjekstvu.

Osim toga, ističe i da je advokat Đukanović više puta predlagao saslušanje putem video linka, a pravo na kopiranje spisa nije imao u istrazi jer okrivljeni u fazi istrage nije saslušan. 

Đukanović se u sudnici osvrnuo na to da je Knežević tražio da se sasluša putem video linka i da se SDT na te zahtijeve i dalje nije izjasnilo.

Kako je kazao, on nije ni dobio optužnicu, na šta je SDT reagovala i kazala da je optužnica dostavljena na adresu u Podgorici, kao i da je više puta upravo od advokata Đukanovića tražila adresu u Londonu.

"Tužiteljka je tražila adresu u Lonodu, a ja sam rekao da tu adresu mogu da dostavim kada oni odluče o prijedlogu. Riječ je o zamjeni teza i iznošenju poluistine.... Tužilaštvo je u spisima posjedovalo adresu na Kipru i u Podgorici a nije dostavilo ni na jednu adresu", rekao je Đukanović koji je adresu u Lonodu dostavio danas.

Podsjećamo, prethodno ročište je odgođeno jer optužnica do tog trenutka nije bila uručena braniocu Kneževića advokatu Zdravku Đukanoviću.

Kneževića i Đurđića SDT tereti da su nezakonito izdavali i odobravali garancije Atlas banke na iznos od 12.500.000,00 eura i dok se Knežević nalazi u bjekstvu, Đurđić je prije nekoliko dana pušten iz pritvora i braniće se sa slobode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.