Bez Prvomajske protestne šetnje
USSCG

Bez Prvomajske protestne šetnje

Podgorička policija danas je obavijestila Uniju slobodnih sindikata Crne Gore da neće biti omogućena najavljena maršruta Prvomajske protestne šetnje i obraćanje njihovog predstavnika ispred zgrade Vlade, te je Izvršni odbor Unije obavijestio građane da se ona otkazuje.

“Prvi put od tradicionalnog organizovanja ove manifestacije obesmišljen je smisao Prvomajske protestne šetnje koja, pored očuvanja tradicije i slanja poruka o nužnosti radničke borbe i solidarnosti koju nosi Prvi maj za sve radnike širom planete, podrazumijeva poruku koju šaljemo Vladi Crne Gore o aktuelnom trenutku u našoj zemlji i očekivanju zaposlenih i građana”, saopštili su iz Izvršnog odbora USSCG.

Oni su izrazili revolt protiv, kako su kazali, neprimjerenog odnosa nadležnih prema USSCG, kao odgovornom socijalnom partneru, posebno imajući u vidu aktuelnu socijalnu i političku situaciju u zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.