Crna Gora i SAD dvije prijateljske nacije koje imaju odnose čvrstog savezništva
Nikolić i Rajzing Rajnke

Nikolić sa Rajzing Rajnke

Crna Gora i SAD dvije prijateljske nacije koje imaju odnose čvrstog savezništva

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su dvije prijateljske nacije koje imaju odnose čvrstog savezništva, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić, kazao je da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku SAD u najturbulentnijim vremenima novije crnogorske istorije.

"Kada je trebalo očuvati građanski mir i odbraniti pravo da sami odlučujemo o državnom pitanju, ističući posebnu zahvalnost na doprinosu Vašingtona u promociji temeljnih vrijednosti demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori", naglasio je Nikolić.

Razing Rajnke je kazala da posebno cijeni konsturktivnu regionalnu ulogu Crne Gore, koja u kontinuitetu doprinosi mirnom rješavanju sporova na Balkanu.

Nikolić je upoznao ambasadorku sa rezultatima i najvažnijim aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Jedna od tema sastanka bila je i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

Nikolić i Rajzing Rajnke tokom razgovora posebnu pažnju posvetili su mogućnostima za intenziviranje parlamentarne saradnje dvije države, posebno u formatu skupštinskih odbora za vanjske poslove. 

Sagovornici su takođe bili saglasni u ocjeni da je crnogorska dijaspora u SAD-u važan faktor povezivanja dvije države, te da Odbor za međunarodne odnose i iseljenike predstavlja važnu kariku u crnogorskom sistemu kada je u pitanju politika prema iseljeništvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.