Papa Franjo poručio frizerima: Ne tračarite u modernim hramovima petparačkih razgovora
Papa Franjo

Boravili na grupnom hodočašću u Vatikanu

Papa Franjo poručio frizerima: Ne tračarite u modernim hramovima petparačkih razgovora

Papa Franja je i do sada često upozoravao ljude na ogovaranja između prijatelja i komšija, ali je ovoga puta rekao i da bi tako nešto trebalo da se izbjegava i u "modernim hramovima petparačkih razgovora" - frizerskim i salonima ljepote.

Papa je podstakao oko 230 italijanskih frizera, stilista i kozmetičara, koji su boravili na grupnom hodočašću u Vatikanu, da "izbjegavaju da padaju u iskušenje da ogovaraju, iako je to povezano sa njihovim poslom".

Umjesto toga, oni bi trebalo da nastave da svoj posao obavljaju "u saglasju sa Hristom, uslužujući svoje mušterije nježnošću i ljubaznošću, uvijek im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje", rekao je poglavar Katoličke crkve.

Papa Franja je hodočasnike podsjetio da je sveti Martin de Pores, frizer i hirug iz 16. vijeka koji je pristupio Dominikanskom redu u Peruu i pomagao siromašne i bolesne, njihov svetac zaštitnik.

Frizeri i kozmetičari u Italiji tradicionalno ne rade ponedjeljkom, pa su prvi dan ove nedjelje iskoristili za posjetu Vatikanu, podsjeća Rojters.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.