1. maja osniva se još jedan politički blok: Savez
Foto: Screenshot

Lexington bend na glavnom gradskom trgu nakon potpisivanja sporazuma

1. maja osniva se još jedan politički blok: Savez "Da svako ima" kreće iz Bijelog Polja

Novi politički savez kojeg čine Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i Posebni klub poslanika pod nazivom “Da svako ima” biće zvanično formiran 1. maja u Bijelom Polju, saznaje Pobjeda.

Pobjedi je saopšteno iz vrha SNP-a da će sporazum o političkoj saradnji tri političke partije i nezavisnih poslanika potpisati u ime SNP-a, Ujedinjenjene Crne Gore i Radničke partije Vladimir Joković, Goran Danilović, Janko Vučinić kao i nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović i Anka Vukićević.

“Nosilac novog projekta je Socijalistička narodna partija, uz konstitutivno učešće Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije i Posebnog kluba poslanika”, saopšteno je Pobjedi iz više izvora iz vrha Socijalističke narodne partije.

Damjanović je potvrdio zvanično formiranje novog saveza.

“Mislim da imamo potencijala da napravimo ozbiljnu priču”, rekao je Damjanović.

Prema nezvaničnim informacijama, sporazum će biti potpisan u bjelopoljskom Centru za kulturu, a potom je na glavnom gradskom trgu predviđen muzički program uz učešće regionalno popularnog Leksington benda.

58596805101616310958151616337295747863543808n

Za novi politički savez urađen i logo na kojem na plavoj pozadini bijelim slovima ispisano “Da svako ima”, što ukazuje da će se savez prevashođno baviti socio-ekonomskim temama.

Savez raznorodnih političkih partija i nezavisnih poslanika je blok koji će biti konkurentan političkoj grupaciji Demokratski front, ali i novom savezu kojeg čine Demokratska Crna Gora Alekse Bečića, Demos Miodraga Lekića i Crnogorska Vladimira Pavićevića.

Formiranje saveza najavio je 10. aprila poslanik Aleksandar Damjanović, navodeći da je cilj formiranje širegpolitičkog bloka koji će biti ozbiljan faktor u procesu predstojećih neophodnih političkih promjena, Damjanović je tada naveo da su članovi tog kluba jedini koji se već duže zalažu za formiranje tehničke vlade, te da su otvoreni za saradnju sa svima.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Pobjede, o formiranju saveza upoznat je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim su prije par dana razgovarali predstavnici budućeg saveza.

Vučić je do sada u Crnoj Gori podržavao Novu srpsku demokratiju i Demokratsku narodnu partiju, pravdajući to podrškom predstavnika srpskog naroda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.