Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo
Hašim Tači

Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je na Samitu u Berlinu da je pomirenje u regionu nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju nezavisnost Kosova.

"Pomirenje će biti nemoguće za onoliko vremena za koliko Srbija i BiH ne budu priznale nezavisnost Kosova. Njemačka i Francuska imaju mogućnost i liderstvo za podsticaj na tako smjele odluke", napisao je Tači na Fejsbuku poslije razgovora u Berlinu,prenosi B92.

On je ocjenio da jedna od prvih odluka EU treba da bude odluka o liberalizaciji viza za građane Kosova.

"Kosovo je nepravedno ostala jedina izolovana zemlja u Evropi. Građani Kosova su najevropskiji narod u regionu i potpuno je nepravedno da se nastavi diskriminacija", naveo je Tači.

Kosovski predsjednik je dodao da je na skupu u Berlinu ocijenio da su odnosi u regionu na najnižem nivou i da je u takvim okolnostima mnogo dobrih inicijativa Berlinskog procesa ostalo neostvareno.

"Ova loša situacija se ne može prevazići samo apstraktnim izjavama i obećanjima. Potrebne su smjele i strateške odluke država regiona koje se neće dogoditi dok nema smjelih i strateških odluka od strane EU i država članica", ocijenio je Tači.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.