Vučić o promjeni granica: O kojim granicama govorite?
Aleksandar Vučić, foto: EPA-EFE / Florian Wieser

Vučić o promjeni granica: O kojim granicama govorite?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je u Berlinu da kada se govori o ideji promjene granica prvo treba vidjeti o kojim se tačno granicama govori.

Na pitanje njemačke TV ZDF da prokomentariše ideju promjene granica, Vučić je uzvratio pitanjem:

"Kada govorimo o granicama, promjeni granica, moje pitanje je: o kojim granicama govorite - onim koje su priznate od UN, Španije, Italije? O kojim granicama govorite - granicama Grčke ili Turske?"

Na upadicu drugih novinara da se misli na "granice koje priznaje domaćin" današnjeg samita, Njemačka, Vučić je nastavio:

"Njemačka priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, Srbija ne, Rusija ne, Kina ne, Brazil ne, Indija ne i zato mislim da je potrebno da pronađemo kompromisno rješenje."

Kako dodaje, mnogi misle da nije potrebno nikakvo kompromisno rješenje.

"Ali, ja nisam onaj koji može da nameće bilo šta protiv volje velikih sila, Prištine i ostalih. Tu smo, u Berlinu, da čujemo predloge domaćina i da vidimo šta možemo", istakao je on.

Dodaje da će Srbija biti "veoma spremna" da čuje predloge.

"Za sada ih nisam čuo. Ako bude nekih, bićemo spremni da damo naše odgovore što prije", zaključio je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.