Indonezija: Tokom izbora i brojanja listića umrlo 367 radnika i policajaca
Izbori u Indoneziji

Premor

Indonezija: Tokom izbora i brojanja listića umrlo 367 radnika i policajaca

Najmanje 367 članova biračkih tijela i policajaca umrlo je zbog iscrpljujućeg rada tokom glasanja i prebrojavanja glasačkih listića nakon izbora koji su u Indoneziji održani 17.aprila.

Vrhovna izborna komisija Indonezije saopštila je da je 70 podleglih bilo u životnoj dobi iznad 40 godina, javlja Anadolija pozivajući se na Ekip.

Generalni sekretar Komisije Arif Rahman Hakim kazao je da se 2.151 član Grupe za organizovanje izbora razboljelo tokom iscrpljujućeg rada.

Odlukom vlasti iz 2014.godine u Indoneziji su nedavno prvi put u istoriji istovremeno održani predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Na više od 800.000 biračkih mjesta angažovano je blizu sedam miliona osoba koje su brinule da glasanje bude regularno, a potom su ručno brojali glasačke listiće.

Angažovani na biračkim nisu imali pomoć ambulantnih ekipa, a plaćeni su po 42,6 dolara. Porodice preminulih će dobiti odštetu u iznosu od po 2.534 dolara.

Potpredsjednik Indonezije Kusuf Kalla pozvao je nadležne vlasti da revidiraju odluku o istovremenom održavanju parlamentarnih, predsjedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora u toj zemlji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.