Turska: Prevrnuo se kombi sa fudbalerima, jedan stradao, 7 povrijeđenih
Foto:Hurriyet

Turska: Prevrnuo se kombi sa fudbalerima, jedan stradao, 7 povrijeđenih

Fudbaler turskog superligaša Alanjaspora Josef Šural poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na putu između Antalije i Alanje, javlja Anadolija.

Povređen je i vozač minibusa koji je zadržan u policijskoj stanici na ispitivanju.

Ekipa Anlanjaspora sinoć je igrala meč protiv Kajserispora, a sedam fudbalera se iz Kajserija u Alanju vraćalo iznajmljenim minibusom koji se prevrnuo na ulazu u Alanju.

U nesreći u mjestu Dinek povrijeđeno je svih sedam fudbalera, a 29-godišnji češki internacionalac Šural je preminuo u bolnici.

Preostalih sedam povrijeđenih fudbalera Kolker, Dlajma, Baiano, Sise, Velinton i Sakej pretrpjeli su lakše povrede.

Uprava kluba, kojeg je donedavno vodio i bosanskohercegovački stručnjak Safet Sušić, potvrdila je tužnu vijest o pogibiji Šurala.

Josef Šural je u januaru ove godine prešao iz praške Sparte u Alanjaspor, a ranije je igrao i za Slovan Liberec i Zbrojovku Brno.

Za reprezentaciju Češke nastupio je 20 puta i postigao jedan pogodak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.