Ovo je zvanično telefon sa najboljom kamerom
Foto: Getty Images

Ovo je zvanično telefon sa najboljom kamerom

Samsung Galaxy S10 5G osvojio je prvo mjesto na DxOMark rang listi kamera, renomiranog nezavisnog standarda testiranja za kvalitet slika kamera na mobilnim uređajima. Ujedno, ovo je prvi pametni telefon koji je dostigao 100 bodova za video snimak.

Kvalitet zadnje kamere Galaxy S10 5G uređaja za fotografije i video snimke rangirani su na prvim mjestima odgovarajućih DxOMark rang lista, sa ukupnom ocjenom 112, od toga 117 za fotografije i 100 za video snimke.

DxOMark testovi su potvrdili da zadnja kamera Galaxy S10 5G ima brz i tačan autofokus, te snima fotografije sa visokim stepenom očuvanja detalja, reprodukcije boja i ekspozicije pod različitim uslovima.

Galaxy S10 5G je takođe osvojio prvo mjesto na DxOMark rang listi za selfije svojom prednjom kamerom koja je dobila ocjenu 97, od toga 101 u kategoriji fotografija i 90 u kategoriji video snimaka.

Za ocjenjivanje performansi kamere Galaxy S10 5G, DxOMark je testirao ekspoziciju i kontrast, boje, autofokus, teksturu, šum, blic, artifakte, zum i bokeh efekte pod uslovima niske osvijetljenosti, u zatvorenom i pod uslovima veoma visoke osvijetljenosti.

Galaxy S10 5G ima podešavanja kamere koja odgovaraju profesionalnim standardima, sa ukupno šest kamera, dvije naprijed i četiri pozadi.

Njegova Dual Pixel AF Selfi prednja kamera slika selfi fotografije sledeće generacije, dok zadnja kamera nudi sve prednosti ultraširokog Samsung objektiva.

Galaxy S10 5G koristi neuralnu procesorsku jedinicu (NPU, neural processing unit) za snimanje, uključujući i 3D dubinsku kameru.

Ona obezbjeđuje precizne informacije o dubini mjereći vrijeme koje je potrebno svjetlosnom signalu da se odbije od objekata, čime omogućava bokeh efekte, uz Live Focus video funkciju, kao i mjerenje objekata pomoću alatke za brzo mjerenje, Quick Measure, prenosi PC Press.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.