Vaskrs je vrijeme za solidarnost: Pristojan obrok za 50 najugroženijih porodica
Foto:Banka Hrane

Banka Hrane i kuvar Žarko

Vaskrs je vrijeme za solidarnost: Pristojan obrok za 50 najugroženijih porodica

50 porodica iz Podgorice i Danilovgrada dobiće ručak dostojan obilježavanju najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Banka hrane Crne Gore i kuvar Žarko organizuju već pet godina, uz pomoć humanih pojedinaca Božićni i Uskršnji poklon ručak za najugroženije porodice. 

"Vaskrs je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost. Plemeniti roditelji uče svoju djecu da pomažu starijima, bolesnima i siromašnima. Na taj način ona uče činiti dobro i biti darežljiva tokom  cijele godine.Siromašni, gladni i bolesni suočavaju se s problemima svaki dan, a ne samo u vrijeme praznika.Ako vidite da je nekome pomoć neophodna darujte im svoje vrijeme, vještine ili materijalna dobra ne čekajući dane praznovanja.Posebno je važno da iz zone komfora i nezainteresovanosti za pomaganje onima koji žive gore od nas, izvučemo one dobrostojeće ljude  u Crnoj Gori. Neuobičajeno je, što kod nas pomažu uglavnom oni koji i sami ne žive visokim standardom.", navode iz Banke Hrane.

IMG1019IMG1021

Foto:Banka Hrane 

Podsjećaju da vjernici Vaskrs slave uz bogatiju trpezu ali da je na žalost ona mnogima samo san.

"Mnogo je onih koji neće imati bilo kakav obrok danas ili će on biti sastavljen samo od tjestenine i krompira", ističu iz Banke Hrane koja organizacije je da kuvarom Žarkom i zhvaljujući donatorima omogućila makar jednom broju porodica u teškoj materijalnoj situaciji za  Vaskrs  pristojan obrok.

"Neka nam Vaskršnji praznici budu podsticaj da  činimo dobra djela, iskreno se pridržavajući temeljnih hrišćanskih  vrijednosti. Pružimo   ruke prijateljstva dobrote, pomoći  i opraštanja   dajući tako svoj doprinos izgradnji pravednijeg društva,mira i razumijevanja među ljudima.", poručuju iz Banke Hrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.