Tači: Očekujem da Merkel ubijedi Vučića da prizna Kosovo
Hašim Tači

Tači: Očekujem da Merkel ubijedi Vučića da prizna Kosovo

Kosovski predsjednik Hašim Tači je izjavio da očekuje da će Angela Merkel ubijediti Aleksandra Vučića da prizna nezavisnost Kosova na predstojećem sastanku u Berlinu.

Tači očekuje da će Merkelova pozvati i pet država članica Evropske unije, kao i Bosnu i Hercegovinu da priznaju Kosovo.

“Postojaće dobra šansa da se ovo dogodi. Istovremeno, nećemo ni pod kojim uslovima prihvatiti da Kosovu neko predloži neki tip duplog suvereniteta ili bilo kakav njemačko-njemački model, Republiku Srpsku ili bilo kakvu autonomiju”, rekao je Tači u intervjuu za RTV 21.

Skeptičan je, kako kaže, da će se Beograd i Priština usaglasiti o nastavku dijaloga, ali da će na sastanku u Berlinu biti poziva za nastavak dijaloga na osnovu mogućnosti postizanja sveobuhvatnog sporazuma normalizacije.

Na sastanku koji će 29.aprila biti održan u Berlnu biće razmotrena aktuelna situacija u regionu, u svijetlu dogovora Sjeverne Makedonije i Grčke, i dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova.

Glavna tema razgovora trebale bi biti stabilnost i povoljan razvoj regiona.

Iduća konferencija u sklopu Berlinskog procesa biće održana početkom juna u Poljskoj, penose Agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.