Šri Lanka: Locirani organizatori terorističkih napada, ubijeno 15 osoba, među njima i šestoro djece
ilustracija

Šri Lanka: Locirani organizatori terorističkih napada, ubijeno 15 osoba, među njima i šestoro djece

U sukobu bezbjednosnih snaga i islamista na jugu Šri Lanke, kod grada Buti-kaloe, ubijeno je 15 ljudi, među kojima šestoro djece.

Policija na Šri Lanki izvela je upad u kuću za koju je dobila dojavu da se tamo kriju organizatori nedavnih terorističkih napada u ovoj zemlji. U razmjeni vatre ubijeno je najmanje 15 osoba, među kojima i šestoro djece, u razmjeni vatre , javlja Anadolija.

Portparol policije Ruvan Gunasekara izjavio je kako su dojavu da se teroristički militanti kriju u jednoj kući. Policijske snage su stigle na adresu gdje je došlo do razmjene vatre. 

Nakon razmjene vatre, policija je u kući pronašla tijela najmanje 15 osoba, među kojima i šestoro djece. Tri osumnjičene osobe su povrijeđene. 

Gunasekara navodi kako se pretpostavlja da je riječ o organizatorima terorističkih napada u nedjelju na katolički praznik Uskrs, na nekoliko crkava i hotela na Šri Lanki, u kojima su ubijene najmanje 253 osobe. 

Serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanki se dogodila u nedjelju na katolički praznik Uskrs. Mete bombaških napada bile su tri crkve u gradovima Kochchikade, Negombo i Batticaloa, te tri luksuznahotela Kingsbury, Cinnamon Grand i Shangri La u glavnom gradu Šri Lanke Colombu. Još dvije eksplozije odjeknule su na periferiji Colomba. 

U terorističkim napadima, za koje se pretpostavlja da ih je izvelo devet osoba, povrijeđeno je više od 500 osoba, a odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIS.

U raciji su nađeni dronovi, prsluci za bombaše-samoubice, odjeća i zastave sa obilježjima takozvane Islamske države.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.